Росія стала частіше використовувати ЗРК С-300 / скріншот

Частіше застосування російськими окупантами зенітних ракетних комплексів С-300 по наземних цілях в Україні свідчить про зменшення запасів балістичних ракет.

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив під час онлайн-брифінгу. Він зазначив, що противник усе частіше почав застосовувати по наземних цілях зенітні ракети С-300, а також, можливо, й С-400, які призначені для протиповітряних дуелей (збиття повітряних цілей і, зокрема, аеродинамічних цілей: літаків, гелікоптерів, крилатих ракет та БПЛА).

"От їх вони усе частіше використовують від Харкова до Миколаївської області, і бачимо, що били по Києву. Це свідчить про те, що мало у них балістики. У них залишилось уже менше сотні "Іскандерів", за даними Головного управління воєнної розвідки. Таким чином, противник намагається використовувати цей потенціал, тому що ракет С-300 виготовлено чимало. Вони є виробниками цих ракет. Ще на складах їх є багато. От вони їх таким чином використовують", - заявив Ігнат.

Також він сказав, що зенітний ракетний комплекс С-400 є новою системою.

"Вони, можливо, будуть його менше застосовувати, хоча дальність у цього комплексу - сотні кілометрів", - зазначив Ігнат.

Він припустив, що Україна не отримає достатню кількість сучасних західних систем ППО, таких як Patriot PAC-3 або SAMP/T, для того, щоб збивати усі ракети С-300 у повітрі.

"Їх треба знищувати на позиціях, звідки вони завдають ударів. На сході - це до 150 км. Тому що, це фактично засоби ППО - С-300. Їх треба знищувати або ракетами HARM або діставати іншими засобами", - відзначив він.

РФ вдарила по Києву новими ракетами з ЗРК С-400 - що повідомлялося

Нагадаємо, 14 січня російські війська атакували Київ новими ракетами для зенітного ракетного комплексу (ЗРК) С-400.

Дальність польоту даної ракети - 230 кілометрів, вага бойової частини - 180 кілограмів.

Швидше за все, пусковим районом для пуску цих ракет є територія знаходиться під Гомелем білоруського аеродрому "Зябрівка".