Іран заявляє про створення нового дрона-камікадзе, подібного до російського "Ланцет" / фото Вікіпедія

Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) виготовив новий безпілотник-камікадзе, який, як очікується, значно підвищить бойові можливості його сухопутних військ. Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Tasnim.

Зазначається, що новий дрон, назва якого поки не розголошується, віднесений до категорії боєприпасів. При цьому іранський безпілотник нагадує ZALA Lancet російського виробництва. Ця зброя широко використовується для боротьби із засідками.

"Оснащені електрооптичними системами та вбудованою боєголовкою, вони широко використовуються в наземній війні. Такі дрони тиняються навколо певної території, доки ціль не буде виявлена. Враховуючи невеликі розміри, вільні боєприпаси можуть перевозитися сухопутними військами і використовуватися в різних операціях", - ідеться у повідомленні.

Відео дня

Видання уторчнює, що якщо припустити, що нові боєприпаси, виготовлені КВІР, створені на кшталт російського "Ланцета", безпілотник повинен мати польотну витривалість від 30 до 60 хвилин і нести корисне навантаження від 3 до 6 кілограмів на відстань до 40 кілометрів.

Дрони на війні в Україні - останні новини

Україна перетворила легкомоторний літак на стратегічний дрон-камікадзе. За інформацією Forbes, військові об'єкти в Татарстані, до якого більше тисячі кілометрів, атакують саме дрони, перероблені з літаків.

Також УНІАН повідомляв, що під час останньої атаки на Україну російські окупанти застосували дрони невстановленого типу. Як пояснив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, загарбники постійно вишукують об’єкти для можливих атак "і фактично чи не щодня вони їх втрачають".

Вас також можуть зацікавити новини: