Вірменські військові збили ізраїльський БПЛА / Public Radio of Armenia

Під час нової ескалації збройного конфлікту між Вірменією та Азербайджаном вірменські військові збили новий ізраїльський безпілотник Elbit Hermes 900.

Читайте такожЗСУ отримали перший модернізований безпілотник SPECTATOR-M1

Як повідомляє Public Radio of Armenia, посилаючись на російсько-ізраїльського блогера Олександра Лапшина, це перший в історії випадок знищення цього апарату. При цьому, БПЛА активно застосовувався в Сирії, Іраку, Лівані, Судані та Афганістані. Дані дрони також використовуються в США для контролю на кордоні з Мексикою.

Відео дня

Тим часом Міноборони Вірменії оприлюднило відео, на якому зафільмовано ураження азербайджанського безпілотника.

Нагадаємо, на кордоні Вірменії та Азербайджану сьогодні поновилися бої. Так, Міноборони Азербайджану заявило, що з великокаліберної зброї і мінометів обстріляли села Агдам, Дондар Гушчу і Вахідлі.

Своєю чергою в Міноборони Вірменії повідомили, що азербайджанські підрозділи спробували здійснити диверсію, після чого почали обстрілювати прикордонні села Айгепар і Мовсес.

Elbit Hermes 900 почали експлуатувати в 2011 році. Дрон призначений для розвідки і спостереження. Маса корисного навантаження становить 350 кг.

Ադրբեջանական «Elbit Hermes 900» ԱԹՍ-ի խոցումը Shootdown of Azerbaijani "Elbit Hermes 900" UAV

Опубліковано Shushan Stepanyan Вівторок, 14 липня 2020 р.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії, були людські втрати. Сторони звинуватили одна одну в провокаціях.