Олександр Коваленко висловився про ураження ВДК "Костянтин Ольшанський" / колаж УНІАН зі скріншотів

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував ураження російського великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський", про яке стало відомо сьогодні вранці.

Як зазначає Коваленко в Telegram, згідно із заявою речника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, ураження було здійснено ракетою ПТРК "Нептун", тобто - Р-360. "У цієї ракети можливості ефективного ураження цілей водотоннажністю 5 тис. тонн. Ракетний крейсер "Москва", водотоннажністю 8 тис. тонн, був потоплений за допомогою ураження двома Р-360. Іншими словами, за умови вдалого влучання, у ВДК "Костянтин Ольшанський", повною водотоннажністю 4 тис. тонн, навряд чи залишаться шанси на експлуатацію окупантами", - зазначив аналітик.

Експерт робить аналогічні висновки щодо розвідувального корабля ближньої, дальньої морської та океанської зони проекту 18280 "Іван Хурс". Як уточнює експерт, хоча ця одиниця відрізняється від великих десантних кораблів архітектурою, і його слід розглядати більше не як об'єкт із водотоннажністю 4 тис. тонн, а як корабель "із критичним показником 2,5 тис. тонн".

Відео дня

"Але, що радує не менше - ПТРК "Нептун" продовжує виконувати завдання. Той самий ПТРК "Нептун", який деякі "експерти" називали безглуздим і безнадійним", - констатує оглядач.

Важливі втрати ворога на 26 березня 2024 - що потрібно знати сьогодні

Нагадаємо, нещодавно ЗСУ вдалося пошкодити два великі десантні кораблі РФ - "Ямал" і "Азов", а також - розвідувальний корабель "Іван Хурс". Сьогодні, 25 березня, речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що уражено також корабель "Костянтин Ольшанський", який у 2014 році РФ вкрала в України.

Варто зазначити, що загальні морські втрати ворога на 26 березня 2024 року серйозні - повідомлялося про ліквідацію 26 кораблів/катерів і однієї субмарини.

Вас також можуть зацікавити новини: