Польща хоче проводити переговори у Києві

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це Схетина сказав на прес-конференції у Варшаві після переговорів з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

"Що стосується участі у Польщі в мирних розмовах, ми завжди до цього готові, як це було в лютому за участі міністрів "Веймарського трикутника" (Польща, Німеччина, Франція) у Києві", - сказав міністр.

"Ми завжди готові. Нам важливо, аби ситуація прямувала до стабілізації та повної територіальної цілісності України", - зауважив Схетина.

Відео дня

Він також прокоментував критику на його адресу у Польщі у зв'язку з інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza, в якому міністр сказав, що без поляків не можна проводити переговори щодо України, як і щодо колишніх західних колоній в Африці без Іспанії, Франції та Італії.

Читайте такожПольща затвердила нову стратегію безпеки через агресію РФ проти України

"Йдеться про європейську політику сусідства, про нове її визначення, аби країни регіону були залучені до вирішення проблем сусідніх держав. Так розумію участь країн Південної Європи у вирішенні конфліктів у Лівії, Сирії, Іраку чи інших", - сказав Схетина.

На його думку, так само «Вишеградська четвірка», до якої разом з Польщею входять Словаччина, Чехія та Угорщина, має сприяти вирішенню конфлікту в Україні.

«Ми у XXI столітті, і вважаю, що це досягнення європейської закордонної політики, що можемо і хочемо говорити таким чином», - заявив Схетина.

Як повідомляв УНІАН, Схетина в опублікованому 5 листопада інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza запропонував новий формат переговорів для вирішення конфлікту України з Росією - "Веймарський" за участі Польщі, Німеччини та Франції.