Термінал 2B міжнародного аеропорту імені Ференца Ліста в Будапешті був закритий з 19.30 до 22.30 за місцевим часом через перегрів контейнера з ізотопами.

За словами представника відомства з надзвичайних ситуацій Мартона Хайду, припинення роботи терміналу було необхідно для вивчення наслідків того, що сталося, передає РБК.

Через три години фахівці з'ясували, що ніякої загрози для пасажирів контейнер не ніс.

Відео дня

В результаті НП був призупинений виліт восьми рейсів, повідомляє агентство Reuters. При цьому офіційного повідомлення, на якому саме літаку контейнер доставили в угорську столицю, не надходило.

Читайте такожІз найбільшого аеропорту Німеччини поліція частково евакуювала людей

При цьому угорське агентство MTI повідомило, що літак прилетів зі Стамбула, а в контейнері містився іридій, який угорська компанія Izotop Intezet Kft замовила з російського міста Дімітровград. Її представник Габор Касаш повідомив, що в перегріві контейнера під час транспортування немає нічого незвичайного, а самі ізотопи необхідні для проведення досліджень.

Reuters зазначає, що незадовго до закриття терміналу в Будапешт дійсно прибув літак Turkish Airlines зі Стамбула.

Іридій - важкий метал, який видобувається в декількох країнах світу, в тому числі і в Росії. Він може використовуватися в енергетиці, в автомобілебудуванні. Існують і радіоактивні ізотопи іридію, отримані штучним шляхом.