Учасники акції привезли двометрову бронзову статую Бафомета / фото twitter.com/realTamTamara

У штаті Арканзас прихильники "Церкви Сатани" під час мітингу встановили перед Капітолієм двометрову бронзову статую Бафомета.

Про це повідомляють Associated Press та KATV.

Кілька десятків протестувальників зібралися в місті Літтл-Рок із гаслами, що закликають відокремити церкву від держави. Приводом для цього став намір законодавців штату встановити в Капітолії пам'ятник Десяти Заповідей.

Відео дня

Сатаністи вважають, що для дотримання релігійного плюралізму та свободи слова поруч треба поставити статую Бафомета, що демонструватиме релігійну толерантність.

Читайте такожВ Арізоні сатаністи взяли під опіку ділянку шосе

Учасники акції привезли двометрову бронзову статую Бафомета - міфічної істоти з головою козла, копитами, рогами і крилами, що сидить на троні з пентаграмою в оточенні усміхнених дітей.

Під час мітингу перед присутніми виступили кілька ораторів, у тому числі один із засновників "Церкви Сатани".

"Якщо у вас буде один релігійний пам'ятник, то вам доведеться відкрити ще і для інших. Якщо ви проти – просто не встановлюйте жодного", - заявив організатор мітингу.

Відзначається, що після мітингу протестувальники прибрали статую Бафомета, адже встановлення будь-якого монумента в штаті вимагає спеціального дозволу. Тим не менш, сатаністи обіцяють домагатися виконання своїх вимог у суді.

Відео: KATV

Сенатор штату Арканзас Джейсон Рейперт від Республіканської партії засудив пропозицію сатаністів. "Що б ці екстремісти не стверджували, скоріше пекло замерзне, ніж цій образливої статуї доведеться зайняти постійне місце на території Капітолію", - написав він у Facebook.

Раніше УНІАН повідомляв, що Сатанинська церква США подала до суд на штат Арканзас, стверджуючи, що пам'ятник Десяти Заповідей, нещодавно встановлений на території Капітолію штату, є неконституційним і дискримінаційним.

Довідка. Бафомет - астральне божество, ідол. У середні століття прокляту дьяволицу "Бафомет" називали дружиною проклятого сатани. Зображення Бафомета є символом сатанізму. Слово «Baphomet», прочитане справа наліво «Temohpab», є нотариконом наступної формули: «Templi omnium hominum pacis abbas», — що в перекладі з латини означає: «настоятель храму миру всіх людей»

Церква Сатани - перша офіційно зареєстрована організація, яка заявила про сатанізм як свою ідеологію, при цьому під сатанізмом розуміється не «класичне» поклоніння дияволу, а свобода від християнських догм. На даний момент серед сатаністських організацій Церква Сатани володіє найрозвинутішою та найсильнішою інтернаціональною структурою. Офіційним символом Церкви Сатани є печатка Бафомета.