Російські хакери готували атаку на ОЗХЗ / Ілюстрація REUTERS

Правоохоронні органи Нідерландів вислали з країни чотирьох громадян РФ, причетних до підготовки кібератаки на Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в квітні цього року.

Читайте такожForeign Policy: Росія відкрила новий фронт у інформаційній війні проти Заходу

Про це повідомляє BBC, посилаючись на заяву нідерландських посадовців. Операція російського ГРУ, як вважається, була націлена на штаб-квартиру ОЗХЗ в Гаазі.

Відео дня

Четверо ідентифікованих нідерландськими правоохоронцями підозрюваних мали при собі дипломатичні паспорти. Серед них були IT-фахівці та агенти підтримки.

Як повідомляє Associated Press, міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевельд, в той же час, заявила, що офіцери російської розвідки намагалися викрасти матеріали розслідування обставин знищення «Боїнга» рейсу MH17 над Донбасом.

Зазначимо, що ОЗХЗ займалася розслідуваннями хіматак в Сирії, а також розслідуваннями застосування російської отруйної речовини «Новачок» у Великій Британії.

У квітні експерти ОЗХЗ підтвердили, що для замаху на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію було використано речовину "Новачок".

У вересні ОЗХО також підтвердила, що смерть 44-річної британки Дон Стерджесс, що постраждала у Еймсбері, настала в результаті отруєння «Новачком».