Фото УНИАН

Депутат Держдуми Росії Володимир Жириновський вважає, що Крим необхідно перейменувати в Тавриду. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Lifenews, повідомляють Крим.Реалії.

За його словами, нинішнє найменування півострова «чисто кримськотатарська», а має бути грецьким, вважає політик.

«Таврида - грецька назва. І Севастополь, Феодосія, Керч, Євпаторія - це все грецьке. Крим - чисто кримськотатарська назва. Первісним все має бути! Не Волгоград, а Царицин, не Кіров, а Вятка, не Ульяновськ, а Симбірськ, не Ногінськ, а Богородськ», - сказав Жириновський.

Відео дня

Читайте такожВ Москві заявили, що українців не пускають до Криму, щоб вони не бачили, як там добре

Жириновський повідомив, що ЛДПР буде ініціювати прийняття Держдумою звернення до уряду Росії щодо перейменування Криму в Тавриду.

В кінці лютого-на початку березня 2014 року війська без розпізнавальних знаків, що були перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ, окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.