У Ванкувері затримали дочку засновника Huawei / Ілюстрація REUTERS

У Канаді заарештували фінансового директора китайської телекомунікаційної компанії Huawei Мен Ваньчжоу, яка також є дочкою засновника компанії.

Читайте такожПеремир'я в торговій війні: Китай знизить мита на авто зі США

Як повідомляє BBC, затримання відбулося ще 1 грудня в канадському Ванкувері. Фінансовому директору Huawei загрожує екстрадиція до США.

Відео дня

Деталі затримання невідомі, проте США, як наголошується, ведуть щодо Huawei розслідування стосовно можливого порушення режиму санкцій проти Ірану.

Посольство КНР в Канаді висловило протест у зв'язку з затриманням Мен Ваньчжоу і затребувало її звільнення.

У компанії Huawei, в той же час, зазначили, що мають мало інформації про звинувачення, і нічого не знають про будь-які проступки з боку фінансового директора.

Як повідомляв УНІАН, 24 вересня в США вступили в силу мита в розмірі 10% на ввезені з Китаю товари, загальна вартість яких оцінюється в 200 мільярдів доларів. Як обіцяли в Білому домі, з 1 січня 2019 року ставка зросте до 25%.

КНР відповіла митами в розмірі від 5% до 10% на імпорт з США на суму 60 мільярдів доларів.

Трамп також висловив намір стати до третього етапу реалізації обмежувальних заходів і, якщо Пекін наважиться зробити кроки у відповідь, ввести додаткові тарифи стосовно китайських товарів та послуг на суму 267 мільярдів доларів.