23 січня у Венесуелі почалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро \ twitter.com/jguaido

До Венесуели прибули найманці російської приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, в завдання яких буде входити охорона президента Ніколаса Мадуро від опозиції і протестувальників.

Читайте такожНімеччина визнає Гуайдо главою Венесуели, якщо не буде негайних виборів

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на Reuters. Журналістам про прибуття російських найманців до Венесуели розповіли відразу два джерела, близьких до російських ПВК.

Відео дня

Третє джерело, близьке до ПВК, підтвердило перебування контингенту російських найманців у Венесуелі, але не змогло уточнити, коли вони туди прибули і з якою метою.

Також інформацію про російських найманців у південноамериканській країні підтвердив Євген Шабаєв, отаман хутірського козачого товариства Ховрино, що, за його словами, підтримує зв'язок з деякими бійцями ПВК. Він стверджує, що у Венесуелі може бути близько 400 російських найманців. Інші джерела агентства говорять про більш дрібні групи.

Як повідомляв УНІАН, 23 січня у Венесуелі почалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея своєю чергою оголосила Гуайдо виконувачем обов'язків президента країни.