Тереза Мей / REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила про готовність залишити посаду голови британського уряду після підтримки Палатою громад її угоди про вихід Британії з Європейського Союзу, але до початку переходу до другого етапу переговорів з ЄС про вихід.

Як повідомляє британське видання The Guardian, Мей, намагаючись схилити євроскептиків підтримати її угоду про вихід Британії з Євросоюзу, пообіцяла членам Палати громад з Консервативної партії, що залишить свою посаду до наступного етапу переговорів.

Читайте такожУряд Великобританії відхилив петицію 5,8 мільйонів людей про скасування Brexit

Відео дня

Британський прем'єр сказала, що після підтримки парламентом угоди про вихід Британії з Євросоюзу, вона не заважатиме парламенту обговорити умови початку другого етапу переговорів з ЄС.

«Я чітко почула настрій парламентської партії. Я знаю, що існують прагнення щодо нового підходу - нового лідерства - для другого етапу переговорів щодо Brexit, і я не буду заважати», - заявила Мей на закритій зустрічі з представниками партії Торі (консерваторами), відповідно до оприлюдненої стенограми.

«Я знаю, що дехто стурбований, що, якщо ви проголосуєте за угоду про вихід, я сприйму це як мандат, аби поспішити перейти до другого етапу без обговорення, яке ми повинні провести. Я цього не зроблю. Я чую, що ви кажете. Але ми повинні провести угоду і реалізувати вихід Британії», - наголосила Мей.

«Я готова покинути цю посаду раніше, аніж я планувала, з тою метою, аби зробити так, як буде правильно для нашої країни», - заявила Мей.

Водночас вона не назвала конкретну дату, коли залишить посаду. Як зазначає видання, імовірно, це станеться до осені.