Ілюстрація / REUTERS

Сенатор-республіканець Джеймс Ріш, який очолює комітет у закордонних справах Сенату, включив Росію в число основних загроз для країн, що входять до складу НАТО.

Про це він сказав під час парламентських слухань «70-річчя НАТО: Стратегічне партнерство у XXI столітті», які пройшли в стінах Сенату США, пише Голос Америки.

Говорячи про значущість альянсу для безпеки у всьому світі, Ріш нагадав учасникам слухань про нові загрози, з якими країни Заходу зіткнулися в останні роки.

Відео дня

Читайте такожТрамп сподівається, що Росія не становитиме загрози для безпеки НАТО

«Росія знову являє собою загрозу для країн НАТО. Якщо у вас є які-небудь сумніви в цьому, то можете запитати... про це влади Грузії та України, щоб зрозуміти, наскільки сьогодні небезпечна Росія», – заявив сенатор Ріш.

Він додав, що НАТО залишається єдиною міжнародною організацією, де всі члени володіють однаковими правами, незалежно від важливості і розмірів країни-учасниці.

«В Альянсі однаково ставляться як до малих, так і до великих держав, тому що ми повинні брати до уваги думку кожної нації (що входить в НАТО)», – підкреслив сенатор.

Раніше УНІАН повідомляв, що глави зовнішньополітичних відомств країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) спробують узгодити пакет заходів для посилення присутності в регіоні Чорного моря.