США частково виведуть свій військовий контингент з Лівії / REUTERS

США тимчасово виводять свій контингент з Лівії у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою в країні.

Читайте такожАмериканські бомбардувальники B-52 покинули Європу

Відео дня

Про це йдеться в повідомленні на сайті Африканського командування Збройних сил США.

Зазначається, що контингент американських сил в Лівії надає військову підтримку дипломатичним місіям, контр-терористичної активності, розширенню партнерства і поліпшення ситуації з безпекою в регіоні.

Зазначається, що американська сторона залишається відданою становленню безпечної та стабільної Лівії.

Водночас, американське командування здійснює кадрові коригування у відповідь на розвиток ситуації.

«Африканське командування ЗС США буде продовжувати стежити за ситуацією на місцях в Лівії та оцінювати можливість відновлення військової присутності США, за необхідності», – наголошується в повідомленні.

Глава Африканського командування США Томас Вальдхаузер зазначив, що реальна ситуація на місцях в Лівії стає «все більш складною і непередбачуваною».

При цьому він запевнив, що навіть з коригуванням сил командування буде зберігати гнучкість у підтримці нинішньої американської стратегії.

Раніше повідомлялося, що сили самопроголошеної "Лівійської національної армії" (LNA) генерала Халіфи Хафтара в п'ятницю, 5 квітня, захопили колишній міжнародний аеропорт Тріполі на півдні від столиці країни.

Рада Безпеки ООН закликала війська самопроголошеної "Лівійської національної армії" генерала Хафтара припинити "всі військові пересування".