Ілюстрація / REUTERS

Прем'єру фінального сезону серіалу "Гра престолів" нелегально подивилися майже 55 мільйонів разів за перші 24 години.

Як пише ЛІГА.net із посиланням на The Verge, найпопулярнішим нелегальним способом перегляду стали стріми - на них припало 76,6% всіх нелегальних переглядів. Завантаження з мережі склали 12,2%, закачування з публічних торрентів - 10,8%, а з приватних торрентів - 0,5%.

У трійку лідерів по піратському перегляду увійшли Індія (10 млн переглядів), Китай (5 млн), а також США (4 млн).

Відео дня

Читайте такожЗірки "Гри престолів" показали кадри зі зйомок 8 сезону (фото)

Легально першу серію фінального сезону в США подивилися 17,4 мільйона осіб. 11,8 мільйона із загального числа дивилися серію по кабельному телебаченню, інші - через стримінгові сервіси HBOGO і HBO NOW.

Таким чином "Гра престолів" встановила рекорд за переглядами серед серіалів в жанрі фентезі, дія яких відбувається в середньовіччі.

Для компанії HBO це теж рекорд. Раніше рекордсменом був фінал сьомого сезону - його на старті дивилися 16,9 млн осіб, з яких 12,1 млн - через кабельне. Сумарно останню серію сьомого сезону вже подивилися 32,8 млн глядачів.

"Гра престолів" - американський телесеріал в жанрі фентезі, заснований на циклі романів "Пісня льоду й полум'я" Джорджа Мартіна. 12 листопада він анонсував створення ще двох приквелів серіалу - передісторії та продовження. Прем'єра першого сезону в США відбулася 17 квітня 2011 року, станом на 27 серпня 2017 року повністю показано сім сезонів. Прем'єра восьмого сезону відбулася 14 квітня. Фінальна частина серіалу буде складатися всього з шести серій.