Борис Джонсон та Джеремі Хант / REUTERS

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон та чинний очільник британського МЗС Джеремі Хант залишились єдиними претендентами на посаду наступного голови британського уряду.

Як повідомляє видання The Guardian, члени Палати громад від правлячої Консервативної партії провели п'ятий і останній раунд голосування за визначення двох претендентів на посаду прем'єр-міністра Британії, який має замінити Терезу Мей.

Зокрема, за кандидатуру Джонсона було віддано 160 голосів, за Ханта 77 і за міністра з питань довкілля Майкла Гоува - 75 голосів.

Відео дня

Відтепер переможця на посаду британського прем'єра мають визначити члени партії, чисельність яких складає близько 140 тис. При цьому Джонсон вважається фаворитом зі значною перевагою.

Читайте такожЛідер опозиції в Британії підтримав проведення нового референдуму щодо Brexit

Джонсон і Хант тепер повинні виступити перед членами партії в рамках проведення більш ніж десятка подій. На цих подіях ретельно аналізуватимуться плани Джонсона і Ханта щодо виходу Британії з Європейського Союзу.

Джонсон раніше неодноразово обіцяв, що виведе Британію з ЄС до 31 жовтня з угодою про вихід або без неї.

Як повідомляв УНІАН, 7 червня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей офіційно склала свої повноваження як лідера Консервативної партії, але продовжує очолювати уряд. Нового лідера партії, який обійме посаду прем'єра Британії, мають обрати у другій половині липня. Очікується, що представники Торі зможуть проголосувати до 17:00 22 липня, що означає, що новий лідер Консервативної партії і відповідно новий прем'єр-міністр приступить до виконання своїх обов'язків не раніше 23 липня.