Ілюстрація REUTERS

Президент Бразилії Жаїр Болсонару запропонував дивний спосіб врятувати клімат Землі. На його думку, для цього людям треба менше гидити.

«Вистачить просто менше їсти», - сказав Болсонару, відповідаючи на питання про захист довкілля і забезпечення країни продовольством.

«Ви говорите про забруднення довкілля. Вистачить ходити по-великому через день. Це піде на користь цілому світу», - цитує Newsweek слова бразильського президента.

Відео дня

Читайте такожBBC: У людства лишилось 1,5 роки на порятунок клімату Землі

Його коментар прозвучав за лічені тижні після того, як він зіштовхнувся з осудом за позицію щодо швидкої вирубки лісів Амазонки. Коли Національний інститут космічних досліджень опублікував дані про різке підвищення вирубки, Болсонару звинуватив відомство в маніпуляції з метою нашкодити іміджу його адміністрації. Він також звільнив директора інституту фізика Рікарду Галвау.

Міністр довкілля Рікарду Саллез визнав підвищення вирубки, але заявив, що дані інституту були «неточні», а тому вони справили «неправильне» враження. Правий уряд Болсонару неодноразово критикували за відкидання проблеми довкілля.

Читайте такожForeign Policy: Майбутнє залежить від п’яти питань, які поки без відповіді

В липні президент Бразилії заявив, що питання глобального потепління перебільшене і стосується лише «веганів, які їдять тільки рослини». Також він звинуватив у зміні клімату зростання населення.