REUTERS

У мережі з'явилося відео жорстокої зачистки співробітниками правоохоронних органів потягу метро, у якому перебували протестувальники.

Відповідний відеозапис з'явився у YouTube.

Як повідомляє Deutsche Welle, в Гонконгу в понеділок, 2 вересня, одягнені в чорне активісти перекрили рух поїздів метро, що призвело до транспортного хаосу.

Читайте такожПротести в Гонконгу: слідом за водометами поліція вперше відкрила вогонь

Крім того, активісти, які протестують проти посилення контролю Пекіна над Гонконгом, закликали до проведення нового загального страйку. У гонконгських університетах 2 вересня поновлюються заняття після літніх канікул, однак демонстранти з числа студентів оголосили двотижневий бойкот міським вузам.

Перед будівлями навчальних закладів протестувальники вишикувалися в довгі живі ланцюги. Деякі демонстранти надягли протигази, шоломи і захисні окуляри, які активісти використовують для захисту від сльозоточивого газу, який застосовує поліція.

Як повідомляв УНІАН, у Гонконгу через протести зупинено рух поїздів у напрямку міжнародного аеропорту і великого виставкового центру AsiaWorld-Expo.

Нагадаємо, в Гонконзі тривають антиурядові акції протесту. 31 серпня всупереч накладеній місцевою владою забороні на проведення будь-яких демонстрацій, на вулиці Гонконгу вийшли десятки тисяч людей.