В Естонії громадянина Росії засудили за шпигунство / фото УНІАН

В Естонії Харьюський повітовий суд засудив громадянина Росії до п'яти років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві, повідомили в середу, 11 вересня, естонські ЗМІ з посиланням на республіканську прокуратуру.

Особистість засудженого і точний зміст обвинувачення не уточнюються. Відомо лише, що російський громадянин з ініціалами А. А. на судовому засіданні 29 серпня, що проходило без розголосу, був визнаний винним у скоєнні проти Естонії дій ненасильницького характеру. Про це пише DW.

Читайте такожРозвідка США вивезла з РФ інформатора найвищого рівня через Трампа - ЗМІ

Відео дня

Згідно з повідомленнями, А. А. був затриманий Поліцією безпеки Естонії (КаПо) у травні. Він пішов на угоду зі слідством, тому судова справа розглядалася в порядку погоджувального виробництва. Остаточно розслідування ще не завершено. Крім п'яти років позбавлення волі, суд постановив конфіскувати у А. А. 1300 євро, отриманих злочинним шляхом.

Посольство Росії в Естонії, у зв'язку з появою в естонських ЗМІ інформації про вирок неназваному громадянинові РФ, запросило у влади Естонії додаткові відомості по суті пред'явлених росіянину звинувачень.

За повідомленнями естонських ЗМІ, за останні роки в Естонії затримано не менше 15 осіб, завербованих російськими ФСБ і ГРУ.