Реджеп Тайіп Ердоган / REUTERS

Європа і арабські країни недостатньо чесні самі з собою, коли критикують турецьку операцію в Сирії.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, виступаючи перед членами своєї Партії справедливості і розвитку, передає Reuters.

За його словами, влада Єгипту не маю права висловлювати невдоволення, оскільки «вбила демократію у власній країні». Глава держави вважає, що Саудівській Аравії теж варто подивитися в дзеркало, коли вона критикує інші країни. «Хто довів Ємен до нинішнього стану?» — зазначив Ердоган.

Відео дня

Президент також пригрозив відкрити шлях в Європу для сирійських біженців, якщо країни регіону продовжать називати окупацією розпочату операцію в Сирії. «Ми відкриємо двері і відправимо 3,6 мільйона біженців в вашу сторону», — заявив він.

Ердоган при цьому зазначив, що спрямоване на боротьбу з курдами вторгнення допоможе відновити територіальну цілісність Сирії, демографічну структуру регіону і повернути сирійців в їх будинки.

Читайте такожНаступ Туреччини в Сирії: Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання

Як відомо, вчора Туреччина почала операцію «Джерело миру» на півночі Сирії, де проживають курди.

Наземному наступу Туреччини передували авіанальоти та артилерійський обстріл території, яку утримують курдські сили. Міністерство оборони Туреччини заявило, що з початку операції на північному сході Сирії військові завдали ударів по 181 бойовій цілі. За даними базованої в Лондоні Сирійської обсерваторії з прав людини, унаслідок ударів турецької авіації загинули щонайменше 15 людей.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що наступ має на меті створити «безпечну зону», а його ціль – «курдські бойовики» та члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Перед цим сили США почали виведення військ з районів, розташованих уздовж сирійського кордону з Туреччиною. Курдські сили, як союзник Штатів в регіоні у боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», назвали виведення американських військ з північно-східної Сирії «ударом в спину».