Саломе Зурабішвілі / REUTERS

У столиці Грузії стався інцидент за участі президентки країни Саломе Зурабішвілі та учасників протестів опозиції.

Активісти заблокували заклад харчування, в якому вечеряла лідерка держави. Про це повідомляє Новости-Грузия.

Про місцеперебування Зурабішвілі мітингувальники дізналися з повідомлення опозиційних ЗМІ. Кафе, де вечеряла пані президент, було неподалік від проспекту Руставелі, де зібралися учасники акції протесту. Декілька з них спробували потрапити в заклад харчування, але їм завадила президентська охорона. Тоді громадські активісти вишукувалися біля кафе та де-факто заблокували його.

Читайте також"Майдан" у Грузії: засновника опозиційної телекомпанії "Мтаварі" Георгія Руруа затримали

Учасники блокування вимагали зустрічі з Зурабішвілі, котру вони звинуватили у відсутності інтересу до подій у державі – мовляв, вона "спокійно вечеряє в двох кроках від акції протесту опозиції", тож її "не цікавить політична криза в країні". Президентка змогла залишити кафе тільки після того, як поліція виставила оточення біля дверей, а учасників акції та пресу відтіснили від входу. Зурабішвілі довелося практично евакуювати з будівлі, вона покинула кафе без коментарів. Президент близько години не могла вибратися із закладу.

У Тбілісі ввечері у понеділок, 25 листопада, тисячі людей знов зібралися біля будівлі парламенту. Вони вимагають провести наступного року парламентські вибори за пропорційною системою замість змішаної. За даними ЗМІ, більшість з присутніх на мітингу є прихильниками експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Лідери опозиції провели марш навколо парламенту і закликали своїх прихильників до пікетування входів до будівлі.