Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін пропонує почати "розмову про світопорядок", щоб "усунути передумови для глобальної війни".

Читайте також"Нагадує Великого Брата": росіяни висміяли послання Путіна, яке покажуть навіть у метро

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав під час звернення із щорічним посланням до Федеральних зборів.

Відео дня

"Переконаний, що серйозна і пряма розмова про засади стабільного світопорядку, про ті найгостріші проблеми, з якими стикається людство, безумовно, назріла", - заявив Путін.

На його думку, час вимагає "усвідомлення нашої спільної відповідальності і реальних дій".

"Подати приклад повинні засновниці ООН - саме п'ять ядерних держав несуть особливу відповідальність за збереження і сталий розвиток людства. Ці нації повинні розпочати із заходів з усунення передумов для глобальної війни, виробити оновлені підходи для забезпечення стабільності на планеті, які будуть повною мірою враховувати політичні , економічні, військові аспекти сучасних міжнародних відносин", - сказав Путін.

За його словами, події в світі розвиваються "некеровано і непередбачувано", зокрема на Близькому Сході і у Північній Африці.

"Регіональні конфлікти можуть переростати у загрозу для всієї міжнародної спільноти", - сказав Путін і запевнив, що Росія "відкрита для зміцнення співробітництва".