REUTERS

Кампанія Росії з впливу на американські вибори продиктована бажанням «побачити, як ми розірвемо себе на шматки». Про це заявив високопоставлений чиновник ФБР на тлі того, як інформація таємний брифінг для членів Конгресу про російські спроби вплинути на цьогорічну американську виборчу кампанію з’явилася в пресі.

Про це пише CNN, нагадуючи, що, згідно з даними американської розвідки, Москва намагається знову допомогти Дональду Трампу стати президентом ще раз. Виступаючи на прес-конференції у Вашингтоні, присвяченій виборам, помічник начальника Сил ФБР з боротьби з іноземним впливом Девід Потер сказав, що Росія веде «нахабну й руйнівну кампанію» проти США. І мета цієї кампанії полягає в розколі населення й підриві традиційних джерел інформації для створення простору, в якому можна поширювати фальшиві твердження.

Читайте такожCNN: У Росії є причини добиватися переобрання Трампа

Відео дня

«Втручання у вибори – це один з векторів у цьому полі. Мета полягає в тому, щоб скоротити впевненість в самій основі нашої демократичної системи й здатності наших лідерів керувати», - пояснив Потер.

«Також кампанія націлена на ослаблення ворога зсередини через визначення існуючих політичних й соціальних проблем, а також посилення цих ліній розколів через маніпуляцію й дезінформацію в інтернеті з метою створити середовище постійної какофонії, нестабільності й конфлікту», - додав він.

Чиновник ФБР не став коментувати, яким кандидатам на виборах в США у 2020 році віддає перевагу Росія. Але його коментарі прозвучали на тлі скандалу навколо публікації деталей про таємний брифінг, який американська розвідка провела цього місяця. Під час брифінгу членам Комітету Палати представників з питань розвідки сказали, що Москва намагається допомогти як Дональду Трампу, так і потенційному кандидату від Демократичної партії Берні Сандерсу.

Читайте такожЕкс-посол США: В Держдепартаменті ніхто не вірить у вигадку про втручання України у вибори

«Простіше кажучи, це простір, в якому Росія хоче побачити, як ми розірвемо себе на частини. А Китай, з іншого боку, хотів би керувати нашим поступовим економічним занепадом впродовж кількох поколінь», - сказав Потер.