Скриншот из видео

На записі видно військово-транспортний літак Іл-76 (можливо, його варіант — танкер Іл-78) у супроводі чотирьох бомбардувальників Су-24 в розфарбуванні, характерному для ВПС Росії, передає Lenta.ru.

Авторство ролика визначене за логотипом СВА у верхньому лівому куті екрана. Оператор, який проводив зйомку, емоційно коментує побачене словами «Таера русія» («російський літак»). При цьому розпізнавальні знаки на відео не видно.

Читайте такожУ сирійському порту знаходяться 1,7 тисяч російських військових - ЗМІ

Крім Росії, в регіоні літаки Іл-76 і Су-24 одночасно мають також ВПС Ірану самої Сирії, проте іранські Іл-76 мають зелені і сірі тони, а сирійські вирізняються яскраво-синім оперенням і мотогондолами.

Су-24 ВПС обох близькосхідних країн пофарбовані у «пустельний камуфляж» з відтінками від світло-вохристого до темно-коричневого і темно-сірого/темно-блакитного забарвлення нижньої поверхні літаків.

Раніше УНІАН повідомляв, що у графіку «Рособоронекспорту» значиться постачання Сирії в 2016-2017 роках 12 винищувачів Міг-29М/М2. Між тим, перша партія навчально-бойових літаків Як-130 вже готова до відправлення.

У повідомленні також йдеться, що в 2010-2011 роках Сирія отримала два дивізіони берегових ракетних комплексів ДО-300П «Бастіон-П».