Башар Ассад / REUTERS

Чинний президент Сирії Башар аль Асад заявив, що США вимагали від нього провести мирні переговори із "терористичними групами".

Читайте такожУ Кремлі виправили слова Путіна: Росія не постачає зброю і боєприпаси сирійським повстанцям

Ця заява з’явилася у державних ЗМІ на наступний день після конференції сирійської опозиції, повідомляє Reuters.

Відео дня

На питання журналістів, чи він готовий приєднатися до переговорів, він сказав: "Вони хочуть, щоб сирійський уряд вступив в переговори з терористами. Я не думаю, що будь-хто у будь-якій країні готовий піти на таке".

"Якщо вони хочуть змінити свій підхід, здати озброєння, ми готові це прийняти. В той же час прийняття їх за політичного суб'єкта є неприйнятним", - заявив Башар Асад.

Як відомо, Сполучені Штати, Саудівська Аравія, та ряд інших держав, які виступають проти режиму Асада, забезпечують військову підтримку сирійській опозиції. Це і навчання, і надання певних видів озброєння.

Нагадаємо, на конференції представників сирійської опозиції, які зібралися в Саудівській Аравії, противники Башара Асада зажадали його відставки на початку перехідного періоду і заявили про бажання будувати світську державу.

Раніше учасники міжнародних переговорів щодо Сирії, які відбулися 14 листопада у Відні, домовилися провести вибори в Сирії за півтора року. Згідно з повідомленням, при цьому перехідний уряд має бути сформований протягом півроку, а в цей час буде готуватися нова конституція країни. Новий раунд переговорів дипломатів про сирійську проблему може відбутися в Нью-Йорку наступного тижня.