Дмитрий Гудков / openrussia.org

Йдеться про заступника генпрокурора Геннадія Лопатіна та його колишню дружину Ольгу, яку ФБК звинуватив в спільному веденні бізнесу з дружинами головних фігурантів справи про вбивства в станиці Кущевська - Сергія Цапка і В'ячеслава Ціпов'яза, передає РБК.

За твердженням ФБК, разом жінки володіють підприємством "Цукор Кубані".

"Подібний зв'язок найближчих родичів керівництва Генеральної прокуратури з родичами засуджених, які організували вкрай небезпечну злочинну групу, яка тероризувала весь Кущевский район, не може не викликати занепокоєння", — йдеться в запиті депутата.

Відео дня

Читайте такожСуд не захотів приймати позов фонду Навального до скандального генпрокурора Чайки

Гудков просить СКР повідомити, чи була Ольга Лопатіна дружиною заступника генпрокурора на момент реєстрації "Цукру Кубані" і під час скоєння масового вбивства в станиці Кущевська. Також депутат попросив інформацію про те, чи мав заступник генпрокурора Лопатін відношення до процесу розслідування вбивства у Кущевській, і якщо так, то які були його функції.

Варто зазначити, що сама Лопатіна після публікації розслідування ФБК оголосила, що ніяк не пов'язана з родичами членів банди Цапків і ніколи не була співвласницею "Цукру Кубані".

Як повідомляв УНІАН, Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального провів розслідування про бізнес сім'ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки.

Зокрема, у звіті йдеться про сина генерального прокурора РФ Юрія Чайки Артема, який разом з колишньою дружиною заступника генпрокурора Ольгою Лопатіною інвестує десятки мільйонів євро в грецький бізнес і нерухомість.