Россия Турция / svopi.ru

Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявляє, що інформація про підготовку до будівництва російської авіабази неподалік від сирійсько-турецького кордону в районі Аль-Камишлі не відповідає дійсності.

Читайте такожУ Росії відреагували на заяви Пентагону про наземну операцію в Сирії: це "піар-акція"

"Жодних "нових" авіабаз або додаткових аеродромів "підскоку" для російських військових літаків на території Сирійської Арабської Республіки немає і створювати не планується. Опубліковані британським виданням The Times домисли з цього приводу — дилетантський фарс, або незграбна спроба інформаційного прикриття стягування Туреччиною до сирійському кордоні в районі Аль-Камишли великої угруповання військ", — цитують Конашенкова "РИА Новости".

Відео дня

За його словами, час польоту літаків російської авіагрупи в Сирії до будь-якої мети в самій віддаленій точці цієї країни становить близько півгодини.

"Тому всерйоз розмірковувати про розміщення російської авіації в розташованому на сирійсько-турецькому кордоні населеному пункті Аль–Камишлі можуть тільки абсолютні профани", - сказав Конашенков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підрозділ російських військових, а також інженери були помічені поблизу закинутого аеродрому неподалік міста Аль-Камишлі на північному сході Сирії.