зика / gizmodo.com

Про це заявила в Женеві генеральний директор ВООЗ Маргарет Чень, підводячи підсумки наради членів комітету ВООЗ з надзвичайних ситуацій, повідомляється на сайті ВООЗ.

"Члени комітету зійшлися на думці, що нинішня ситуація відповідає умовам надзвичайного стану, що викликає стурбованість у світі", - сказала він.

Гендиректор ВООЗ зазначила, що потрібні скоординовані кроки міжнародного співтовариства у боротьбі з цією недугою і проведення відповідних досліджень.

Відео дня

Читайте такожУ Колумбії зареєстрували понад 20 тисяч випадків зараження вірусом Зіка

Експерти дійшли висновку, що випадки мікроцефалії являють собою виняткову загрозу для громадської охорони здоров'я не тільки в Південній і Північній Америці, але і в інших частинах світу.

"Я прийняла цю пораду, і оголошую, що нещодавні випадки мікроцефалії та інші неврологічні аномалії в Латинській Америці, слідом за аналогічними випадками у Французькій Полінезії в 2014 році, являють собою надзвичайну ситуацію для громадського здоров'я в світі", - зазначила Чень.

Читайте такожВ Україні можливі лише завезені випадки зараження вірусом Зіка - МОЗ

Нагадаємо, ВООЗ вважає, що в Центральній і Південній Америці може виникнути 3-4 мільйони випадків зараження вірусом Зіка протягом наступного року.

Дії Всесвітньої організації охорони здоров'я знаходяться під пильною увагою громадської думки після того, як вона повільно відреагувала на спалах лихоманки Ебола в Західній Африці.

Читайте такожВООЗ оголосила про закінчення епідемії лихоманки Ебола