REUTERS

Про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

"Пов'язане з "панамськими документами" розслідування розкриває темну сторону глобальної фінансової системи, в якій банки, професійні юристи та фінансисти дозволяють корупціонерам ховати в таємних компаніях неправедно нажиті капітали", – йдеться в повідомленні на сайті Міжнародної антикорупційної організації.

Читайте такожУ Генпрокуратурі не бачать "складу злочину" в інформації про офшори президента

Відео дня

На думку Transparency International, лідери держав повинні зібратися разом і заборонити компанії, які підтримують масштабну корупцію і допомагають корупціонерам безперешкодно користуватися багатствами, які ті нажили нечесним шляхом.

Організація також закликала країни, що входять у "велику двадцятку", гарантувати відкритість реєстрів власності і застосовувати санкції до держав, які цього не роблять. У Transparency International виступають за відкритість реєстрів бенефіціарів всіх компаній, так як це ускладнить приховування коштів в офшорних фірмах.

Читайте такожTransparency International: недекларування Порошенком вкладів в офшорах є порушенням антикорупційних стандартів

Увечері 3 квітня автори міжнародного журналістського розслідування оприлюднили дані, які нібито свідчать, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції. Репортери з 76 країн обробили понад 11 млн документів щодо офшорних компаній та їх власників. В Україні став фігурантом розслідування, зокрема, президент Петро Порошенко.