www.forumdaily.com

Як передає радіо "Свобода", командувач сил протиповітряної оборони Ірану Фарзад Есмаїлі повідомив по державному телебаченню, що захист ядерних об'єктів країни має першорядне значення «за будь-яких обставин». Він додав, що «сьогодні небо Ірану є одним із найбезпечніших в регіоні».

Читайте такожІран показав придбані в Росії С-300 - ЗМІ

На відео, серед іншої зброї, показали вантажівку-носій С-300 (зенітно-ракетний комплекс) в Фордо, яка піднімає свої ракетні пускові установки до неба. Ці кадри з'явилися після того, як верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї виступив з промовою про те, що військова міць країни застосовується винятково з оборонною метою.

Відео дня

«Система С-300 є системою оборони, а не нападу, однак американці зробили все можливе, щоб Іран не отримав її», – наголосив Хаменеї.

Фордо - збудований у горах в центральній частині Ірану (неподалік міста Кум) завод зі збагачення урану. Офіційно збагачення урану в Ірані зупинили. Тегеран погодився обмежити свою ядерну програму в обмін на послаблення економічних санкцій у рамках підписання історичної угоди з шістьома світовими лідерами.