ЗРК С-300 / army-news.ru

Про це на брифінгу заявив офіційний представник МЗС країни Джабер Ансарі, повідомляє РБК з посиланням на агентство Mehr.

«Ми вже оголосили, що, незважаючи на кількаразові зміни часу постачання, угода перебуває в процесі реалізації, і сьогодні я повинен повідомити, що перша частина обладнання прибула до Ірану, поставки інших частин продовжаться», - заявив Ансарі.

Читайте такожРосія перекинула до Білорусі ЗРК С-300

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, вартість двох полкових комплектів С-300ПМУ-2 складе понад $1 млрд. Крім того, зазначило джерело, близько 80 іранських фахівців пройдуть підготовку до експлуатації систем в навчальних центрах Росії.

Згідно з відомостями джерела, у вересні сторони підписали додаткову угоду до контракту З с-300. "На полігон Капустін Яр відразу ж була направлена перша партія законтрактованих С-300ПМУ-2 - один полковий комплект. В даний час ці системи завершують там випробування для підтвердження заявлених технічних характеристик. Потім вони надійдуть у порт відвантаження на російській частині узбережжя Каспійського моря, звідки морським транспортом будуть доставлені до Ірану", - розповів співрозмовник агентства ТАСС.