REUTERS

Про це пише РБК з посиланням на видання Politico.

На думку політичних супротивників діючої адміністрації, в даний час у розпорядженні Обами є достатньо важелів, щоб покарати ті компанії, в першу чергу китайські, які співпрацюють з КНДР.

Читайте такожТехногенний землетрус в КНДР, Пхеньян офіційно оголосив про ядерні випробування

Відео дня

Як заявив спікер Конгресу Пол Райан, Обама повинен був негайно використати надані йому раніше цього року повноваження по введенню санкцій проти тих, хто співпрацює з Північною Кореєю.

Райан вважає, що президент США не наважується застосувати санкції проти китайських компаній, при цьому він назвав Пекін головним спонсором і торговим партнером Пхеньяну.

Штаб кандидата від республіканців Дональда Трампа виступив із заявою, в якій звинуватив кандидата від демократів Хілларі Клінтон у ядерних випробуваннях Пхеньяну. «Сьогодні оголосили, що Північна Корея провела своє чергове ядерне випробування — четверте за рахунком з моменту, коли стала держсекретарем Хілларі Клінтон. Це ще одна гігантська невдача невдалого держсекретаря. Вона зазнала невдачі», — говорилося в заяві.

Сама Клінтон заявила в п'ятницю, що має намір посилити санкції проти КНДР у додавання до тих санкцій, які вже ввела або запропонувала ввести адміністрація Барака Обами.