Ілюстрація / REUTERS

Виступаючи в Державній думі Росії, він заявив, що зі 162 випробуваних у Сирії нових систем озброєнь тільки 10 не виправдали сподівань, як повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, додав він, завдяки 1760 бойовим вильотам російської авіації в Сирії майже 90 відсотків військових льотчиків Росії здобули бойовий досвід.

Читайте такожУ Сирії загинули четверо російських військових

Відео дня

Міністр також назвав успішною місію єдиного російського авіаносного корабля «Адмірал Кузнецов» до берегів Сирії, незважаючи на те, що два з літаків із цього корабля в перебігу місії були втоплені. За його словами, здобутий досвід дасть можливість уникати помилок у майбутньому.

На Заході і у значній частині арабського світу різко критикують російську воєнну кампанію в Сирії на підтримку владного режиму авторитарного президента Башара аль-Асада, якому в багатьох західних і арабських країнах відмовили в легітимності. За їхніми даними, що частково ґрунтуються й на повідомленнях самих російських військових, головною ціллю ударів Росії стали не ісламісти, як твердить Москва, а інші супротивники Асада, серед них і ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу.