Поліція оточила велику територію міського району Гренланн / http://geoffreyroucourt.files.wordpress.com/

У центрі норвезької столиці пильні городяни виявили предмет, схожий на вибуховий пристрій. Про це повідомляється в твіттері поліції Осло ввечері в суботу, 8 квітня, передає DW.

Поліція оточила велику територію міського району Гренланн, де був знайдений підозрілий предмет. Всі ресторани і магазини закриті. Людей просять залишатися в квартирах і не виходити на вулицю.

Поліція вже повідомила про затримання чоловіка, який перебуває в статусі підозрюваного. У правоохоронних структурах, хоча і не підтвердили, що мова йде про вибуховий пристрій, але заявили, що виявлений предмет, мабуть, "не володіє великим руйнівним потенціалом".

Відео дня

Читайте також"Немає у світі більше безпечних місць": очевидець розповів про теракт в Стокгольмі

Очікується прибуття команди саперів, які на місці проведуть експертизу підозрілої знахідки.

Гренланн є переважно іммігрантським районом, де проживає багато вихідців з країн Африки та Близького Сходу. Тут же і розташовується штаб-квартира поліції Осло.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня, в групу людей на пішохідній вулиці в Стокгольмі в'їхав автофургон. За даними поліції, автомобіль врізався в будівлю універмагу неподалік від багатолюдної пішохідної зони. Жертвами нападу стали чотири людини, більше 10 отримали травми. Поліція затримала двох підозрюваних у нападі.