REUTERS

В Ірані під час передвиборчих теледебатів головні суперники чинного президента Хассана Роухані розкритикували його політику, пише Радіо Свобода.

Суперники звинуватили Роухані у тому, що він не зміг покращити економічну ситуацію у країні після підписання у 2015 році угоди про обмеження ядерної програми Тегерана в обмін на скасування санкцій Заходу.

Читайте такожАхмадінежад вирішив поборотися за посаду президента Ірану

Відео дня

Клірик Ебрагім Раїсі заявив, що ядерні домовленості не покращили життя іранців. «Ця угода як чек, який уряд не може перевести у готівку», – заявив Раїсі. Він також звинуватив уряд Роухані у демонстрації слабкості під час ядерних переговорів.

Але попри критику, Ебрагім Раїсі заявив, що у разі обрання виконуватиме зобов’язання у рамках цієї угоди.

Мер Тегерана Бакер Калібаф також заявив, що іранці не отримали вигоди від ядерної угоди. Він звинуватив Хассана Роухані у тому, що той надто покладається на іноземні інвестиції, а не на власні ресурси.

Калібаф, який втретє балотується на посаду президента також каже, що збереже угоду у разі обрання.

Хассан Роухані, що прийшов до влади у 2013 році, відстоює свою політику, а консерваторів звинувачує у саботажі ядерної угоди і спробах підірвати ядерні домовленості.

Читайте такожІран заявив ООН про готовність до діалогу з Саудівською Аравією

«Якщо ядерна угода є прийнятною, то чому ви розвішували білборди у Тегерані? Чому ви ображали переговорників?», – зазначив Роухані.

Президент Ірану також розкритикував Корпус вартових Ісламської революції через проведення провокативних ракетних випробувань з антиізраїльськими гаслами.

Ці дебати, другі із трьох запланованих перед президентськими виборами 19 травня, були присвячені політичним і культурним питанням. Треті, останні, дебати заплановані на 12 травня.