Дональд Трамп / Ілюстрація REUTERS

Рейтинг схвалення діяльності Дональда Трампа на посаді президента серед американців опустився до найнижчих значень з дня інавгурації, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Ipsos та агентством Рейтер, пише Російська служба ВВС.

Опитування, що проводилося з 14 по 18 травня, показав, що 38% американців підтримують діяльність Трампа, тоді як 56% респондентів висловили невдоволення роботою президента. Ще 6% опитаних сказали, що вагаються з відповіддю.

За даними соціологів, лише 14% респондентів, які назвали себе демократами, заявили про підтримку Трампа, тоді як 77% опитаних, що назвалися республіканцями, сказали, що підтримують президента.

Відео дня

Зниження рейтингу схвалення діяльності Трампа до рекордно низьких значень відбулося на тлі низки публікацій у ЗМІ, які звинувачують Трампа у зв'язках співробітників його передвиборного штабу з Росією, і спроб Білого дому відповісти на ці звинувачення.

На початку цього тижня газета Washington Post повідомила, що Трамп поділився "особливо секретною інформацією", коли зустрічався з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим та російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком. Згідно Washington Post, рівень секретності наданих відомостей Росії настільки високий, що такі дані не були надані навіть союзникам США.

Читайте такожУ США чоловік "спокійно" помер після повідомлення про нібито імпічмент Трампа

Пізніше Трамп заявив, що має повне право ділитися конфіденційною інформацією з Росією, щоб боротися з "Ісламською державою". Американський президент пояснив, що хотів би допомогти Росії, щоб та посилила боротьбу з "Ісламською державою" і тероризмом в Сирії.

У п'ятницю американські ЗМІ з посиланням на свої джерела заявили, що президент США Дональд Трамп сказав російським офіційним особам про те, що, звільнивши "схибленого" директора ФБР Джеймса Комі, він відчув, як гора впала з плечей".

Крім того, в п'ятницю видання Washington Post повідомило, що один з діючих високопоставлених співробітників адміністрації Трампа "став представляти інтерес для поточного розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори в США.

Читайте такожТрамп прибув з першим офіційним візитом до Саудівської Аравії (фото)

Газета цитує анонімне джерело, знайоме з ходом розслідування, який заявив, що мова йде про "близькою до президента" персони. Білий дім заперечує наявність змови між співробітниками передвиборного штабу Трампа і "агентами іншої держави". Трамп неодноразово називав всі звинувачення фальшивками, а саме розслідування передбачуваного втручання Росії у передвиборчу кампанію в США - "фарсом на гроші платників податків".