Ілюстрація / REUTERS

Міністри оборони РФ і Філіппін Сергій Шойгу і Делфін Лорензана підписали угоду про постачання гранатометів РПГ-7В і снарядів для них. Тепер в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні залишилася лише одна країна, що не купує російську зброю - це Бруней, пишуть російські ЗМІ.

Читайте такожУ командуванні армії Індії констатували відсталість військових технологій Росії

Як повідомляє РИА Новости, Росія поставила Філіппінам партію продукції військового призначення, включаючи стрілецьку зброю, боєприпаси до них, а також армійські вантажівки. Кілька днів тому в Манілу прибули два російських військових корабля і танкер. Одіозний президент Філіппін Родріго Дутерте побував у супроводі Шойгу на одному з військових кораблів. Таким чином Росія продемонструвала Андріївський прапор в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Відео дня

Як зазначає британське агентство Reuters, Москва і Маніла уклали два контракти. Після цього армія Філіппін отримала від Росії в подарунок 5 тисяч автоматів Калашникова.

Таким чином Росія вступила в конкуренцію з США і Китаєм. США з 2000 року крім контрактів пожертвувала Філіппінам 1 мільярд доларів, зокрема, на розвідувальні літаки і дрони.