Інцидент стався в місті Ла Консепсьон / REUTERS

На заході Мексики неподалік від міста Акапулько в штаті Гереро в результаті перестрілки загинули 11 осіб.

Як повідомляє Reuters із посиланням на місцеву владу, причиною події став конфлікт між місцевим воєнізованим формуванням та відвідувачами фестивалю, передає РБК.

Інцидент стався в населеному пункті Ла Консепсьон. Як повідомляє мексиканський портал Expresso учасниками конфлікту стали члени місцевого загону по підтриманню правопорядку, чиє існування було санкціоновано владою (видання називає його «общинною поліцією»).

Відео дня

Читайте такожУ Мексиці знайшли таксі з п'ятьма відрізаними головами на багажнику

Під час міського фестивалю, за даними Reuters, «общинна поліція» затримала молодого чоловіка, після чого виник конфлікт. У місто прибули озброєні люди, які почали перестрілку з учасниками загону самооборони, в ході якої загинули вісім осіб. Ще три людини загинули в перестрілці членів «общинної поліції» з силами державної поліції, які прибули на місце. 

Для врегулювання конфлікту були залучені армійські підрозділи.

Очевидці опублікували в Twitter відео з місця подій. На ньому видно, як силовики блокують будинок, в якому знаходяться члени загону самооборони. Незабаром на записі чутно постріли.

За даними Reuters, поліція затримала 30 учасників озброєної групи самооборони. Також під час інциденту постраждав журналіст, який вів фотозйомку подій.