Анджеліна Джолі / REUTERS

Американська кіноакторка Анджеліна Джолі співпрацюватиме з НАТО задля боротьби із сексуальним насильством у зонах збройних конфліктів.

"Ми сфокусуємося на додаткових навчаннях, повідомленні про злочини, моніторингу та зростанню обізнаності задля припинення безкарності", - заявила Джолі у середу, 31 січня, під час візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі, як пише DW.

Читайте такожАнджеліна Джолі влаштувала своїм дітям екскурсію Парижем і зустрілася з Бріжит Макрон (фото)

Відео дня

Джолі наголосила, що зґвалтування у зонах збройних конфліктів відіграють значну роль у формуванні потоків біженців. "Використання зґвалтувань як засобу війни завжди розцінювалося як невід'ємна ознака конфлікту, менший злочин, і як проблема занадто складна або занадто незручна для вирішення, - цитує Джолі інформагенція dpa. - Це історична несправедливість і вкрай важлива проблема міжнародного миру та безпеки".

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс посилить нині наявний інструктаж щодо боротьби із сексуальними злочинами як всередині своїх сил, так і для військових партнерів альянсу. Генсек наголосив, що "НАТО уже робить багато для подолання цієї проблеми, але могло би робити більше".

Анджеліна Джолі також є послом доброї волі Управління верховного комісара ООН у справах біженців.