Блок ХДС/ХСС на чолі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, і Вільна демократична партія на чолі з Гвідо Вестервелле уклали угоду про створення коаліції, повідомляє Reuters.

Угода стала результатом багатогодинних переговорів між партіями, які закінчилися лише близько 02:00 за місцевим часом у суботу, 24 жовтня.

ХДС/ХСС і Вільній демократичній партії вдалося досягти домовленості з ключового питання - зниження податків, розповів глава ХСС Хорст Зєєхофер (Horst Seehofer). Вирішено, що податки в 2011-2013 роки будуть знижені на 24 мільярди євро, що більше, ніж пропонувала Меркель, але менше, ніж розраховував Вестервелле.

Відео дня

Після завершення переговорів, за підсумками яких було підписано угоду про коаліцію, Меркель і Вестервелле разом вийшли до журналістів, проте не дали розлогих коментарів. Очікується, що всі подробиці досягнутої угоди будуть оголошені на прес-конференції за участю керівництва ХДС/ХСС і Вільної демократичної партії, призначеній на 24 жовтня на 08:00 за місцевим часом.

Повністю склад коаліційного уряду ще не повідомляється, проте відомо, кому дістануться ключові посади. Гвідо Вестервелле, як і очікувалося, одержить портфель міністра закордонних справ. Вольфганг Шойбле, який представляє блок ХДС/ХСС, стане міністром фінансів, а міноборони дістанеться Райнеру Брюдерле (Rainer Bruederle) з Вільної демократичної партії.

Лента.ру