Землетрус стався у Фукусімі

Землетрус магнітудою 5,2 стався у вівторок в японській префектурі Фукусіма на північному сході країни, загрози цунамі немає, зазначається в повідомленні Головного метеорологічного управління країни.

Підземні поштовхи були зафіксовані за 16 кілометрів на схід від міста Ісікава в районі Хамадорі і за 181 кілометр на північний схід від столиці Японії Токіо.

Осередок залягав на глибині 10 кілометрів під землею. Інформації про жертви і руйнування не надходило, - повідомляє РІА Новости.

Відео дня

На тему: ЗМІ: Колишній директор Фукусіми-1 помер від раку

На тему: Рівень радіації на АЕС «Фукусіма-1» перевищив норму в 60 разів Більше двох років тому, 11 березня 2011 року, на північному сході Японії стався руйнівний землетрус магнітудою 9,0. Слідом за підземними поштовхами на узбережжі прийшла 14-метрова хвиля цунамі, яка затопила чотири з шести реакторів АЕС "Фукусіма-1" і вивела з ладу систему охолодження реакторів, що призвело до серії вибухів водню, розплавлення активної зони. Аварія на АЕС через цунамі привела до витоку радіоактивних речовин у навколишнє середовище. Повна ліквідація наслідків аварії займе 30-40 років.