бійка в парламенті Молдови

У парламенті Молдови введено посаду комісара з етики, який зобов'язаний попереджати бійки між депутатами, які почастішали останнім часом, та їх взаємні образи.

Як повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на прес-службу уряду Молдови, нововведення передбачене схваленим Кабінетом міністрів законом про кодекс етики і поведінку народного обранця.

На тему: У ПР вважають, що бійки в парламенті - це ознака демократії

Відео дня

Документ включає в себе правила поведінки на пленарних засіданнях парламенту, а також поза його стінами. Депутатам заборонено вдаватися до рукоприкладства і образ. Порушників ці правила зобов'яжуть публічно вибачитись, оголосять догану або позбавлять парламентської допомоги. Передбачені й інші заходи дії. За дотриманням правил наказано стежити комісару з етики, який обиратиметься на конкурсній основі, терміном на 5 років і володіти імунітетом.

Проти нововведення виступила опозиційна Партія комуністів Республіки Молдова, яка домагається розпуску парламенту і проведення дострокових виборів. Комуністи регулярно приносять до парламенту мегафони, що сприяє зриву засідань.