молдова евросоюз / Фото : grim.in.ua

Таким чином він прокоментував висловлювання глави румунської держави, який раніше заявив, що "після приєднання до НАТО та ЄС наступним пріоритетним проектом Румунії є об'єднання з Молдовою", передає ІТАР-ТАСС.

"Подібні заяви не допомагають, а навпаки шкодять, створюючи перешкоди і труднощі на шляху інтеграції Молдови в ЄС", - сказав він. Міністр додав, що в цьому напрямку ведеться "наполеглива робота", і їй тільки заважають заяви, які зачіпають почуття людей.

На тему: Молдова хоче об'єднатися з ЄС, а не з Румунією - прем'єр країни

Відео дня

Висловлювання Бесеску викликали обурення громадськості та багатьох молдавських політиків. Коли він прибув сьогодні до Кишинева з неофіційним візитом, його зустріли протести молдавської опозиції, які прийшли до резиденції глави Молдови Миколи Тимофті, де він приймав свого румунського колегу.

Бесеску приїхав до Кишинева, щоб брати участь в урочистостях, присвячених Дню національного єднання. Як повідомила сьогодні місцева преса, глава Румунії також має намір привітати керівництво Молдови з парафуванням угоди про асоціацію з ЄС на саміті "Східне партнерство" у Вільнюсі, з нагоди якого, незважаючи на протести опозиції, влада організувала святкові концерт і феєрверк.