Наслідки вибуху у Бейруті / фото REUTERS

Працівників адміністрації порту Бейрута, де стався потужний вибух, помістять під домашній арешт, а охоронятиме їх армія.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Al-Jazeera та Al Arabiya.

Так, міністр інформації країни Манал Абдель Самад заявила, що слідчі визначать коло тих працівників порту, які відповідальні за охорону та зберігання речовин, після чого їх «якнайшвидше» відправлять під домашній арешт.

Відео дня

Поки невідомо, кого включать у цей перелік з адміністрації, відомо лише, що їх охоронятиме армія.

Слідчий комітет, який створили після вибуху, має надати свої висновки упродовж наступних п’яти днів і передати їх судовим органам. До комітету зокрема входять прем’єр країни, глави спецслужб, а очолює його міністр юстиції.

Читайте такожВибух у Бейруті: у місті оголосили надзвичайний стан, кількість жертв зросла

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух. Повідомлялось про щонайменше 78 загиблих та майже 4 тисячі поранених. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.

Ліванська телевізійна станція MTV, своєю чергою, повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).