Білорусь новини - адвокати Бабарика розповіли деталі зустрічі з Лукашенком в СІЗО / t.me/pul_1

Адвокати білоруського політв’язня Віктора Бабарика поділилися деталями зустрічі опозиціонера з Олександром Лукашенком в стінах СІЗО.

Про це вони повідомили в коментарі місцевому виданню TUT.BY.

Читайте такожБоррель поговорив з Лавровим: попередив про санкції проти Лукашенка та "отруювачів" Навального

Відео дня

На думку Бабарика, зустріч з Лукашенком у суботу не можна було назвати діалогом, оскільки діалог повинен супроводжуватися доступом до інформполя рівним для всіх. А за столом має бути набагато більше представників громадськості.

«Віктор Бабарико вважає, що діалог можливий, проте за певних умов, перша з яких – звільнення учасників зустрічі з-під варти. Також Віктор Бабарико підкреслює, що «ми пам’ятаємо про всіх інших політичних в’язнів», і без їхнього звільнення також неможливе введення діалогу», – заявили адвокати.

Що раніше казали інші політв’язні

За словами адвоката іншого опозиціонера (Сергія Тихановського) Віктора Мацкевича, Тихановський запитував Лукашенка про причини розшуку його дружини, відсутність іншої опозиціонерки Марії Колеснікової. З відповідей стало ясно, що той добре обізнаний про хід розслідування кримінальних справ і про те, в який момент які умови утримання і чому були у Сергія в СІЗО.

Також, розповідає Мацкевич, Тихановському дали зрозуміти, що його випустять з-під варти нескоро. Долю політв'язнів нібито вирішуватимуть слідство і суд.

Зустріч Лукашенка з політв'язнями: що відомо