Раніше стало відомо, що Лукашенка не вноситимуть до "чорного списку", на чому наполягали країни Балтії й Польща / Фото: REUTERS

Франція підтримала санкції проти Білорусі та виступила за їхнє швидке введення.

Про це пише білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на публікацію у газеті Die Welt.

Читайте також"Забирайте Лукашенка собі": білоруська опозиціонерка різко відповіла на повчання Шуфрича

Відео дня

Зазначається, що питання обмежень проти білоруських чиновників досі на етапі обговорень країнами ЄС.

При цьому невідомо, чи Париж виступає за персональні санкції проти Лукашенка.

За даними німецького видання у МЗС Франції, санкції стосуються безпосередньо тих осіб, що були відповідальні за махінації на виборах й злочинні накази щодо силових розгонів демонстрантів.

«Ми хочемо, щоб ці санкції були запроваджені якомога швидше. Європейські інституції та країни-члени ЄС працюють над змістом цих заходів, Євросоюз оголосить про них, коли прийде час», – заявили у французькому міністерстві.

Раніше, за даними тієї ж Die Welt, Франція разом з Німеччиною та Італією погодилася не вносити до «чорного списку» Лукашенка, щоб тримати з ним «відкриті канали».

Про поміркований набір санкцій проти винуватців розгону протестів у Білорусі 13 серпня в коментарі Reuters заявляв чиновник ЄС. Тоді він казав, що Заходу треба оцінити необхідний рівень тиску на Лукашенка, щоб той не побачив єдину альтернативу залишитися при владі в «обіймах Росії».

Санкції проти Білорусі: що відомо

  • 19 серпня лідери країн-членів Євросоюзу погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників.
  • Також вони заявили, що не визнають результати виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня.