Постачання планується почати в 2025 році / скріншот

У компанії Rheinmetall заявили, що 10 квітня було підписано контракт на виробництво в Австралії 123 бронемашин Boxer Heavy Weapon Carrier, з яких понад сотня буде експортована до Німеччини. Про це повідомляє офіційний сайт Rheinmetall. 

"Постачання планується почати в 2025 році, а перший автомобіль австралійського виробництва буде поставлений в 2026 році", – заявив керуючий директор Rheinmetall Defense Australia Натан Пойнер. 

Якщо нічого не зміниться (а передумов для цього на сьогодні не має), то це буде найбільшим військовим експортом Австралії до Німеччини. 

Відео дня

"Ми вітаємо тісне партнерство між Австралією та Німеччиною у стратегічній оборонній діяльності, оскільки обидві країни працюють разом для підвищення глобальної безпеки. Постачання Boxer з Австралії стали можливими завдяки довгостроковим австралійським інвестиціям Rheinmetall у розробку продукції та передове виробництво", – сказав Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall.

Зауважимо, що у рамках програми модернізації австралійських сухопутних військ LAND 400 Phase 2 було замовлено 211 бронемашин Boxer. Rheinmetall також обслуговує парк вантажівок HX австралійського війська, який нараховує 2900 одиниць. 

Boxer – що це за машина

GTK Boxer є німецько-нідерландським багатоцільовим бронетранспортером, створеним консорціумом ARTEC GmbH зі штаб-квартирою в Мюнхені. До складу консорціуму входять компанії Krauss-Maffei Wegmann та Rheinmetall. 

Основний корпус бронемашини виконали із сталевої броні високої твердості, що забезпечує їй захист від куль, уламків артилерійських снарядів та протитанкових мін. Машина може виконувати різні завдання у залежності від встановленого бойового модуля. 

САУ на базі Boxer для України 

На базі вузлів та агрегатів Boxer побудували дистанційно керовану (постріл проводиться дистанційно екіпажем, який знаходиться у кабіні) гаубицю RCH 155. У грудні повідомлялось, що у 2024-му такі системи Німеччина може передати українським захисникам. 

При цьому про початок виробництва RCH 155 для потреб України УНІАН повідомляв ще на початку минулого року. 

Вас також можуть зацікавити новини: