Як і Європейський Союз, Японія розуміє, що поставлено на мапу, сказала фон дер Ляєн на зустрічі з прем'єром країни / REUTERS

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала Росію "прямою загрозою світовому устрою".

Про це йшлося під час саміту ЄС-Японія у Токіо.

Вона заявила, що ЄС хоче відігравати активнішу роль в Індо-Тихоокеанському регіоні. Європейський Союз має намір взяти на себе більшу відповідальність у регіоні, щоб робити все для "спільного процвітання".

Відео дня

"Сьогодні (Росія – ред.) є найбільш прямою загрозою світовому устрою. З варварською війною проти України. І її тривожний союз з Китаєм та їхній заклик до "нових" - і дуже довільних – міжнародних відносин…", - висловилась фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що Японія зараз входить в основну групу країн, які ввели жорсткі санкції проти Росії: "Як і Європейський Союз, Японія розуміє, що поставлено на мапу".

"Не тільки майбутнє України. Не тільки майбутнє Європи. Але й майбутнє світоустрою, збудованого на правилах. Це робить ще важливішим зміцнення відносин між партнерами-однодумцями", - зазначила глава ЄК.

Як писав УНІАН, керівництво правлячої Соціал-демократичної партії Швеції 15 травня оголосить позицію щодо вступу в Альянс. За даними ЗМІ, Країна подасть заявку на приєднання до НАТО вже наступного тижня. 

Вас також можуть зацікавити новини: