Німеччина веде переговори з країнами ЄС та НАТО щодо зброї для України / фото REUTERS

Німеччина не може поставляти в Україну важке озброєння із запасів Бундесверу. 

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт, пише Der Spiegel.

За її словами, через це Берлін веде переговори з країнами ЄС та НАТО, які можуть надати Україні важке озброєння радянського виробництва.

Відео дня

"Йдеться про танки, про бронетранспортери, про різні варіанти, які можуть надати окремі країни. Зараз ми ведемо переговори, і зараз це відбувається дуже швидко", - сказала Ламбрехт.

На запитання, коли саме Україна отримає це важке озброєння, міністр оборони відповіла, що мова йде про найближчі дні. 

"Усі військові експерти впевнені, що наступні два тижні будуть вирішальними у боротьбі України з Росією, і ми повинні підтримувати цю боротьбу, щоб її можна було пройти, і тому вона йде дуже швидко", - зазначила Ламбрехт.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні стало відомо, що за вказівкою Олафа Шольца Міноборони Німеччини викреслило все важке озброєння зі списку військової допомоги Україні. Зокрема, з нього зникли танки Leopard, БТР Puma і Marder, БТР Boxer, Fuch. Таким чином, список, поданий Україною Німеччині з проханням надати озброєння для боротьби з російськими окупантами, скоротився з 48 до 24 сторінок.

Через відмову постачати Україні важке озброєння Олафу Шольцу може загрожувати відставка. Зокрема, невдоволення рішенням канцлера наростає всередині коаліції, а опозиція вже наступного тижня може запустити процедуру оголошення недовіри Шольцу.

Вас також можуть зацікавити новини: