Що відбувається в невизнаному Придністров'ї? / фото Олексій Кравцов, УНІАН

Українські розвідники повідомляють, що в невизнаному Придністров'ї ще кілька днів тому почали готуватися до "вибухів", організованих ФСБ, щоб виправдати війну з Україною або залучити "ПМР" до бойових дій.

21:56 Дорожнє полотно та залізничний міст перекрили. Водіям, які рухаються маршрутом Затока – Одеса, слід проїжджати дорогою М-15 Одеса – Рені через село Маяки, — Укравтодор

Відео дня

20:25 Мешканці Придністров'я не хочуть воювати проти України. Ймовірно, місцева "влада" дотримуватиметься "сценарію Лукашенка" і "петляти", щоб уникнути відкритої конфронтації. Таку думку висловив радник глави МВС Вадим Денисенко. За його словами, зараз шанси того, що Придністров'я вступить у війну і Путіну вдасться їх "зламати" - 60:40

19:46 "Сьогоднішні удари крилатими ракетами по південному регіону можуть свідчити про намір росії додати до всіх напрямків наступу ще й регіон української Бессарабії", - брифінг радника керівника ВП Олексія Арестовича.

19:26 Мер Білгород-Дністровського Віталій Громадян висловився про наслідки удару рашистів мостом через Дністровський лиман. "Зараз усі чудово розуміють, що почнуться проблеми з логістикою. Трохи буксуватимуть продукти харчування, пальне. Однак критичної ситуації немає, у магазинах будуть продукти, всі магазини повні — а у вас ще й усі комірки повні, я знаю, що закупилися вже всі", — заявив Громадян.

19:09 Російське угруповання в Придністров'ї приведено в повну бойову готовність Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні. За даними ГШУ, біля Придністровського регіону Республіки Молдова, підрозділи оперативної групи російських військ приведено у бойову готовність " Повна " . Зазначається, що силові структури невизнаного Придністров'я також переведено на посилений режим несення служби.

18:21 Росія готує ракетний удар по невизнаному Придністров'ю з жертвами серед мирного населення — Головне управління розвідки Міноборони України У ГУР зазначають, що мешканці невизнаної ПМР отримують смс-повідомлення начебто від ЗСУ, в яких йдеться про попередження щодо удару. В Міністерстві оборони наголошують, що Україна не має відношенням до таких повідомлень. Фото: Головне управління розвідки МО України

17:44 У невизнаному Придністров'ї почалося спорудження блокпостів.

17:10 Центр протидії дезінформації при РНБО називає 3 причини провокацій окупанта у "Придністров'ї":

1. Відкриття додаткового фронту на Одещині. Така ситуація змусить ЗСУ зосередити сили у цьому напрямку, послабивши їх у Миколаївській області. Тоді "Придністров'ю" уготовано білоруський сценарій - підтримка Росії без вступу в активну фазу війни.

2. Виправдання своїх дій в Україні. Звинувативши в обстрілах у Тирасполі ЗСУ, Росія, рятуючи своїх, виправдовує вторгнення в Україну та смерть тисяч своїх солдатів.

3. Відволікання уваги від Маріуполя, де на картах знайшли чергові братні могили. Таким чином Росія "замітає сліди" своїх військових злочинів та геноциду українського народу.

16:21 Президент Молдови Майя Санду зробила низку заяв щодо ситуації у Придністров'ї 📍Молдова не планує блокади Придністров'я, а виступає за мирний діалог та дипломатичні рішення 📍Молдова підвищує рівень готовності та посилює безпеку державних установ, 📍Переговорів із Путіним не планується.

15:45 З'явилися фото з наслідками вибуху мосту на Дністровському лимані Цей міст – найважливіша транспортна артерія, яка пов'язує Одесу з румунським кордоном. Крім того, цей міст є майже єдиним автомобільним та залізничним сполученням з трьома районами Одеської області – Ізмаїльський, Болградський та Білгород-Дністровський.

15:19 Подробиці по удару в районі Затоки Одеської області Як повідомив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишин, ракетний удар стався о 12:36. Внаслідок атаки було пошкоджено залізничний міст через Дністровський лиман на Одещині. Поранених серед залізничників немає.

13:50 Пишуть про ракетний удар у районі Затоки Одеської області. Інформація перевіряється.

13:44 Міст із Затоки у бік Білгорода-Дністровського перекрито.

13:02 Вигляд зверху на підірвані вежі радіотелецентру "Маяк" у Придністров'ї.

12:41 У містах Придністров'я буде встановлено блокпости, повідомляють місцеві "влади". Вибірково оглядатимуть в'їжджаючих у міста вдень, і всіх, хто в'їжджатиме до населеного пункту вночі. Силові структури переведено на посилений режим несення служби. Міські навчальні заклади Придністров'я переведені до кінця навчального року на дистанційний режим навчання. Парад на 9 травня скасовано.

12:22 Служба інформації і безпеки Молдови (СІБ) після серії вибухів у Придністров’ї заявила, що пильно стежить за ситуацією в країні, і закликала громадян не довіряти повідомленням із незрозумілих джерел. 

11:51У " Придністров'ї" встановили "червоний" рівень терористичної загрози. Відповідне рішення ухвалив Радбез самопроголошеної республіки. Також "влада" Придністров'я заявила, що зафіксовано вже три "теракти".

Під терактами мається на увазі дивна атака на будівлю МДБ у Тирасполі, НП у військовій частині в Парканах і підрив вишки радіотелецентру поблизу селища Маяк

11:35 - "Керівництво Придністров'я найближчим часом прийме рішення на захист інтересів Республіки"

Про це повідомили підконтрольному Кремлю агентству РИА Новости в об'єднаній контрольній комісії з управління миротворчою операцією (підконтрольна Росії).

Що за рішення - незрозуміло. Можливо, буде оголошена мобілізація.

11:25Президент Молдови скликає засідання Радбезу через ситуацію, що склалася в окупованому Придністров'ї.

11:01 - Тим часом на виїзді з невизнаного Придністров'я утворилися великі черги.

false

10:07 - Ситуація наступна - Молдову тепер облітають літаки:

false

09:45 - За непідтвердженою інформацією, в невизнаному Придністров'ї обстріляний військовий аеродром.

09:20 - Прогриміли вибухи в придністровському селищі Маяк. За попередніми даними, підірвано дві вишки зв'язку.

Для тих, хто не розуміє, що відбувається: Росія посилює провокації в районі окупованого Придністров'я.